Over mij

Arianne van den Berg

Mijn naam is Arianne van den Berg. Ik ben dochter, zus, vriendin, vrouw, moeder, zangeres, schrijfster en collega in de zorg. Mijn liefde voor woorden, maar vooral mensen maakt dat ik met deze website ben gestart.

Levensverhaal

Ik ben gefascineerd door levensverhalen. Hoe mensen omgaan met dat wat in het leven op hun pad komt. Wat hen drijft en hoe ze zich bij tegenslagen weer herpakken. De krachten die dan vrij komen: een unieke combinatie van kwaliteiten.

Ode aan de mens

Bij een afscheid van het werk of jubileum spreek je als leidinggevende diegene toe. Ik geniet elke keer weer van dit stilstaan bij iemands kwaliteiten, bij iemands eigenheid. Daarom wacht ik nu niet meer tot een afscheid of jubileum, maar ga ik zelf op zoek naar de verhalen. In gesprek met een medemens, maak ik met woorden een ode aan deze mens. En oefen ik mezelf nog meer in het zien van ieders kracht.

Mijn kracht

Een tijd geleden heb ik als onderdeel van een cursus Positieve Psychologie een kwaliteitentest gemaakt (‘VIA Character Strengths’). Hieruit kwam in ieder geval de kwaliteit ‘Waarderen van schoonheid en uitblinken’. Deze kracht wordt omschreven als: ‘Je ben je bewust van en waardeert schoonheid, uitblinken en/of een vakkundig uitgevoerde presentatie op alle gebieden van het leven, variërend van de natuur tot wiskunde tot wetenschap tot het leven van alle dag.’ Daar sluit deze website mooi op aan. Hier kan ik mijn waardering kwijt.